W&B Consultants

Wij helpen u graag op weg bij het realiseren van uw project

Eindhovense kinderen en volwassen in beweging!

Voor PSV Zwemmen, Tongelreep

PSV Zwemmen, Tongelreep

Een maatschappelijk doel is kinderen met overgewicht (o.a. obesitas, diabetes) aan het sporten te krijgen. Ook in de gemeente Eindhoven is er een grote groep met kinderen die te zwaar zijn. Zij (en hun ouders) hebben extra begeleiding nodig. Door deze groep op een speelse manier met zwemmen te introduceren, worden zij ge├źnthousiasmeerd. Extra aandacht is er voor de kinderen uit de aandachtswijken.

Het consortium is er van overtuigd dat gedragsverandering gepaard gaat met communicatie en confrontatie. Derhalve willen wij de doelgroepen gebruik laten maken van beweegsensoren, zodat zij zelf kunnen zien wat hun activiteiten op een dag zijn. Dat vergelijken we met hoe het zou moeten, waarbij we ook een doorkijk kunnen maken naar de toekomst, als hun gedrag niet verandert. Gedurende het hele project houden we hun vooruitgang bij, totdat het niet meer nodig wordt geacht. We verwachten hierbij overigens het grootste bewustwordingseffect bij jonge ouders.

Een concreet resultaat is om de doelgroepen lid te laten worden van een sportvereniging in Eindhoven. Op de Genneper Parken worden diverse sporten aangeboden. Meer sporten en goede begeleiding zal er op den duur toe leiden verbetering van de leefstijl bij de doelgroepen, zodat zij gezonder gaan leven en bovendien gewicht kwijt zullen raken.

Fonds: Sportimpuls

Om het project te realiseren is er een Sportimpuls subsidie verkregen van 150.000 euro.