W&B Consultants

Wij helpen u graag op weg bij het realiseren van uw project

Export Energiesystemen Turkije

Voor Solar Clarity BV

Solar Clarity beleverd al installatiebedrijven in diverse landen in Europa met een geselecteerd assortiment zonnepanelen, omvormers, montagematerialen, kabel, monitoring-apparatuur en overig toebehoren. In tegenstelling tot je zou denken, is Turkije nog niet zo heel actief met zonne-energie actief. Zowel op de consumentenmarkt als de bedrijfsmarkt lijken hier nog goede kansen te liggen. Vanuit het oogpunt van distributie willen we een strategische positie innemen, op een punt waar zoveel mogelijk provincies samen komen en waar in een zo’n kort mogelijke straal zoveel mogelijk afnemers aanwezig zijn.

Het opzetten van een eigen dependance/agentschap is voor ons als bedrijf een grote stap. We hebben deze niet elders. Alleen in een markt die zo groot en tevens intransparant is, daarbij denken wij dat dit nodig is. En dat we daarbij de bezetting met Turkse mensen moeten doen.

Er zijn heel veel verschillende producten denkbaar, zoals:

  • Stand alone- of hybride systemen
  • Systeem ontwerp (dienst)
  • Monitoring systemen (eigen merk)

Maar de specifieke vraag bij de doelgroepen bepaalt met welk assortiment je te werk moet gaan. =Nu dat we besloten hebben een eigen agentschap op te gaan richten, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving om een bedrijf in de energie-sector te runnen. Je kunt niet zomaar met een assortiment richting Turkije vertrekken. Vandaar dat het verstandig is eerst gedegen onderzoek te doen. Daarvoor heeft RVO subsidie verstrekt.

Regeling: DHK-regeling (Rijksdienst)