W&B Consultants

Wij helpen u graag op weg bij het realiseren van uw project

Vergeten Landleven

Voor Woonzorg Flevo

Wij willen als non-profit organisatie graag iets extra’s bieden voor mensen met dementie en laten zien dat op een creatieve manier (en hier en daar wat ondersteuning van derden) het wel mogelijk is om een onderscheidend concept te realiseren. In dit geval een woonvoorziening voor dementerenden in het buitengebied, voorzien van een landelijke uitstraling.

Bij dementie ontstaat echter een speciaal probleem, n.l. dat niet zozeer de somatische (lichamelijke) zorg een bepalende factor wordt voor thuisverblijf, maar juist de 24 uur begeleiding die steeds noodzakelijk is. Het vergeten van dingen, het niet meer herkennen van eigen familie, gevaarlijke situaties, zwerfneigingen etc. treden dan op.

Zo doet het project “Vergeten Landleven” (o.a. met behulp van een aantal innovatieve snufjes) een beroep op zintuiglijke waarnemingen en associaties met vroeger: door dementie vergeten maar mogelijk weer herkend als men het ervaart.

W&B heeft de middelen georganiseerd voor de innovatieve domotica op de locatie, alsmede de landelijke inrichting van de locatie in het buitengebied.

Fondsen: Ab Laane, Ouderenfonds, Brentano, Fonds NutsOhra etc.